Getuigenissen

Robbe
4-voudig Belgisch Kampioen, laureaat op het Europees kampioenschap en medaille d’excellence op het Wereldkampioenschap meubelmaken. Als 7-jarige maakte ik al nestkastjes in het atelier van mijn vader. Tja, hout is nu éénmaal mijn passie. Mijn grootste supporters: mijn ouders.
Robbe Houttechnieken, Bachelor Houttechnologie
Laura
Ik wilde met mijn twee voeten in de praktijk staan. Duaal leren was mij dan ook op het lijf geschreven. Ik kreeg het beste van twee werelden: leren in de klas en op de werkvloer. Stiekem zijn zelfs mijn ouders jaloers op de manier waarop ik mijn vak heb geleerd. Nu werk ik in het bedrijf waar ik ben opgeleid.
Laura Operator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines duaal
Sam
Niet iedereen wil dokter of advocaat worden. Ik speel graag met Lego: bouwen, constructies bedenken en oplossingen zoeken, heb ik altijd graag gedaan. In de houtopleiding vind ik dat allemaal terug. Gelukkig moet ik van mijn mama en papa geen ASO volgen. Ik mag de opleiding volgen die ik graag doe. Ze zijn fier dat ik met mijn handen wil werken.
Sam Houtbewerking
Hélène
Ik zou deze job aan iedereen aanraden, vrouwen en mannen. Het is ontzettend gevarieerd werk, uitdagend én heel toekomstgericht, denk maar aan de klimaatproblematiek! Mijn tip voor nieuwkomers? Steel met je ogen en leer van je collega’s!
Hélène Elektromechanica, afstudeerrichting Klimatisatie
Dylan
Het is nu het tweede jaar dat ik het traject duaal leren volg en voor mij is het de beste oplossing. Ik leer enorm veel door mee te draaien in een echt bedrijf. Het leukste aan leren op de werkvloer vind ik de voldoening die je haalt uit je werk. Je ziet het resultaat! Dit is zoveel leuker dan een bord bouwen dat je nadien weer afbreekt.
Dylan Duaal leren, Elektrische installaties
Sid & Matthias
Elektriciteit is een toffe stiel waar je ook met je handen kan werken. Er zijn veel te weinig elektriciens, dus je bent zeker van een job later. Eentje met veel afwisseling en altijd op andere locaties. Zien dat je installatie werkt … daar word je gewoon heel blij van!
Sid & Matthias 3de jaar Elektrische installaties
Nilton
In de bouw is iedereen welkom! De bouwsector discrimineert niet. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt of van waar je bent. Dat ondervindt ook Nilton Joao, die duaal leren combineert met een halftijdse job als bouwvakarbeider. Op de werkvloer krijgt hij dagelijks de kans om te leren werken met de nieuwste innovatieve technieken. Voor Nilton is techniek fun en wie goed werk levert, krijgt veel kansen.
Nilton
Emmy
Emmy is 17, volgde Humane Wetenschappen maar koos bewust om te schakelen naar het 5e jaar TSO Bouw- en houtkunde. De bouwmicrobe zit in haar genen. Zij laat zich nu opleiden tot een bekwaam bouwtechnicus en werd getriggerd door de BIM – evolutie in de bouwsector . Ze kijkt alvast uit naar haar plaatsje binnen een bouwbedrijf waar ze met haar kennis van de verschillende bouwtechnieken, de praktische uitvoering ervan en haar persoonlijke ambitie wil doorgroeien naar een leidinggevende functie.
Emmy
Kenley
Ik ben Kenley, 16 jaar, woonachtig in Moorslede en ik ga naar school in het VTI van Roeselare. Vorig jaar moest ik nadenken over mijn studiekeuze en kwam ik bij de opleiding bouwplaatsmachinist uit. Ik droom ervan dit later te doen! Werken met machines spreekt mij enorm aan. Het is geen gemakkelijke opleiding maar het lukt wel, voor mij is het de juiste keuze. Later wil ik met hydraulische graafmachines werken in de wegenbouw. Mijn favoriete machine is de Komatsu PC 55 MR. Ik zie het zitten om straks op stage te gaan en nog meer bij te leren.
Kenley